Takeda lanceert nog deze maand Tigenix-bod

©REUTERS

De kans is groot dat de Brusselse beurs tegen deze zomer twee biotechaandelen armer is.

De interessantste passage uit de net gepubliceerde jaarcijfers van Tigenix  heeft eigenlijk niks met de cijfers te maken. Boeiend vooral is de boodschap dat de groep verwacht dat Takeda nog deze maand formeel het overnamebod lanceert.

Die Japanse reus kondigde al begin januari een bod van 1,78 euro per aandeel op het Spaans-Belgische biotechbedrijf aan en dat bod is vorige maand zo goed als bekrachtigd met de Europese goedkeuring voor Alofisel, Tigenix' therapie voor anale fistels. 

12 april is sowieso al behoorlijk laat om de cijfers tegen 31 december klaar te hebben, maar door het nakende bod zullen beleggers daar niet meer zo van wakker liggen. De resultaten geven wel aan dat Tigenix de diepe zakken van de Japanse partner goed kan gebruiken.

Vóór de uitkering van een mijlpaalbetaling van 15 miljoen van Takeda na de Europese goedkeuring voor Alofisel, op 23 maart, had Tigenix eind 2017 34 miljoen cash, maar Tigenix verbrandde over 2017 ook 30 miljoen cash.

Netto dook Tigenix voor 74,8 miljoen in het rood. Dat kwam vooral door de hoge kosten verbonden aan de start van de derde en laatste klinische testfase voor Alofisel in de Verenigde Staten. Zo'n laatste onderzoeksfase is voor elk farmabedrijf een dure aangelegenheid, zeker voor een bedrijf als Tigenix dat nog nooit ruim in de cash heeft gezeten.  

Ablynx

Pro memorie: op dit ogenblik loopt ook nog het overnamebod van Sanofi op een ander Belgisch biotechbedrijf, Ablynx. De kans is dus reëel dat het Brusselse koersenbord tegen deze zomer twee biotechaandelen armer is. 

Tegenover de leegloop staat weinig vers bloed. Dit jaar trok alleen het kleine Britse bedrijf Acacia Pharma naar het Brusselse koersenbord. Groot was het enthousiasme van de Belgische belegger niet: het aandeel noteert na goed een maand beurs nog altijd onder de intekenprijs van 3,60 euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud