Tesla duikt wederom lager

©REUTERS

De Amerikaanse e-autobouwer Tesla lijdt voor de derde dag op rij stevig verlies.

Het aandeel Tesla gaat donderdag opnieuw stevig lager. De e-automaker verliest bijna 7 procent in New York. Dinsdag verloor het aandeel al 4,7 procent. Daar kwam woensdag nog eens een verlies van 5,8 procent bij, nadat de Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford, die eerder bij Umicore en Argenx blijk gaf van een neus voor timing, miljarden had gecasht met de verkoop van aandelen van Tesla.

Baillie Gifford deed dat naar eigen zeggen wel met grondige tegenzin. Volgens beheerder James Anderson is het aandeel met een verzesvoudiging van de koers sinds Nieuwjaar simpelweg te hard gestegen. Daardoor dreigde het beleggingsfonds tot een Tesla-vehikel in plaats van een gediversifieerd aandelenfonds uit te groeien.

Donderdag gaat er opnieuw een hap uit de koers van Tesla. Dat lijkt vooral te komen doordat wat lucht uit de techaandelen in het algemeen lijkt te lopen. Zo gaat de techreus Apple 3 procent lager, levert de softwaregigant Microsoft 2 procent in en zakt de internetmoloch Amazon met 1,8 procent.

Overigens heeft Tesla, ook met de verliezen van de afgelopen dagen, tot nu een prima beursjaar achter de rug. Sinds begin dit jaar ging het aandeel maal vijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud