Tesla neemt beetje gas terug

Tesla beleefde dinsdag zijn zotste beursdag sinds de beursintroductie in 2010 ©REUTERS

Op een sterk Wall Street nam Tesla gas terug, wat gelet op de knotsgekke vorige beursdag niet echt verrassend was.

Wall Street zette de rally van dinsdag gewoon voort, nu beleggers erop gokken dat de economische impact van het Chinese coronavirus beperkt zal blijven. De Dow Jones  trok 1,7 procent hoger naar 29.290 punten. 

Na de stratosferische klim van de voorbije dagen moet Tesla  wel even wat gas terugnemen. De pionier in elektrische auto's dook 17 procent lager. Om die koersval te relativeren: daarmee noteert het aandeel op het laagste peil sinds ... maandagavond, nog steeds dubbel zo hoog als de koers die halverwege december op de bordjes stond. 

De knotsgekke handelsdag van Tesla valt in één beeld samen te vatten: dinsdag werden voor 55 miljard dollar Tesla-aandelen verhandeld. Dat is meer dan de totale beurswaarde van Tesla tot luttele maanden geleden en vijf keer meer dan het op één na meest verhandelde aandeel dinsdag - Apple. En beurshuis Morgan Stanley merkt op dat het handelsvolume zelfs groter was dan de gemiddelde dagelijkse geldinjectie van de Federal Reserve in het Amerikaanse financieel systeem.

Morgan Stanley-analist Adam Jonas, al langer een zeldzaam kritische analist, snapt er helemaal niets meer van. 'Veel beleggers hebben moeite om een fundamentele factor achter de hausse te identificeren', klinkt het droogjes in een update. 

Tesla was niet het enige auto-aandeel op de pechstrook. Alleen is de metgezel het gewoon daar geparkeerd te staan: Ford Motor,  de nummer twee van de 'klassieke' Amerikaanse autobouwer, koerste na nog meer eens een teleurstellend kwartaalrapport bijna 10 procent lager naar 8,31 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud