Tesla zal wellicht opnieuw bitcoins aanvaarden

Elon Musk, CEO van Tesla ©REUTERS

De koers van de bitcoin is woensdag sterk opgeveerd, omdat Tesla de deur voor de cryptomunt opnieuw wil openen en ook het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk bitcoins bezit.

Tesla zal 'heel waarschijnlijk' opnieuw de bitcoin aanvaarden als betaalmiddel. Dat heeft CEO Elon Musk woensdag gezegd op een conferentie over de toekomst van de bitcoin.

In mei had de producent van elektrische auto's de aanvaarding van de cyptomunt stopgezet, waarna de bitcoin kelderde. Musk nam die beslissing omdat te veel fossiele brandstoffen worden gebruikt bij het minen van de bitcoin. Het jaarlijkse energieverbruik voor bitcoinmining komt overeen met het totale verbruik van een land als Nederland.

Musk houdt wel nog een slag om de arm. 'Het lijkt erop dat meer hernieuwbare energie wordt gebruikt bij het minen van bitcoins. Ik wil nog iets duidelijker onderzoeken of het aandeel van hernieuwbare energie meer dan 50 procent bedraagt', waarschuwt hij. Alleen is zo'n energiezuinige bitcoin nog niet voor meteen.

SpaceX

De topman van Tesla deelde voor het eerst mee dat ook zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX bitcoins bezit en niet van plan is die te verkopen. Hij heeft persoonlijk bitcoins en de cryptomunten ethereum en dogecoin gekocht. Tesla bezit net als SpaceX alleen bitcoins.

'Ik zou graag zien dat de bitcoin een succes wordt', onderstreepte Musk. 'Als de prijs van de bitcoin daalt, verlies ik geld. Het is mogelijk dat ik de munt pump, maar niet dump.'

De bitcoin noteerde woensdagavond rond 21.30 uur 6 procent hoger op 31.760 dollar. Dinsdag was de cryptomunt onder 30.000 dollar gezakt, waardoor de koersstijging van eerder dit jaar bijna volledig ongedaan was gemaakt. De bitcoin noteert ruim 50 procent onder zijn piek van 64.870 dollar, die dateert van 14 april.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud