Advertentie

Trump steelt de show op Wall Street

©REUTERS

De fans van de gewezen Amerikaanse president stoken elkaar via sociale media op om het aandeel Digital World/Trump Media & Technology te kopen.

De Dow Jones sloot vrijdag 0,2 procent hoger af op een recordstand. De Nasdaq zakte daarentegen met 0,8 procent. De slechte sfeer op Nasdaq had veel te maken met de malaise in sociale media-aandelen na de waarschuwing van Snap . Het aandeel kelderde liefst een kwart.

Voor de tweede dag op rij stal Trump de show. De aandelen van het blancochequebedrijf Digital World sloten 107 procent hoger af op 94 dollar. Dat heeft alles te maken de aangekondigde overname van Trump Media & Technology. Het nieuwe bedrijf van Trump zal pas in het eerste kwartaal van 2022 operationeel zijn. De bedoeling is om een nieuw sociaal medium op te starten met de naam Truth Social. Toch heeft de spac vandaag al een beurswaarde van liefst 3,8 miljard dollar.

Sinds het nieuws over de overname donderdag bekend werd, stegen de aandelen ruim 800 procent. Liefst 12 keer moest de handel vrijdag worden stilgelegd wegens een te hoge volatiliteit.  

Via gespecialiseerde socialemediakanalen zoals Reddit en StockTwits stoken Trump-fans elkaar op om het aandeel te kopen. Op het platform van Fidelity was de spac donderdag het meeste gekochte aandeel met 55.000 aankooporders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud