Trump tweet Wall Street naar winst

©Photo News

Hoop op een doorbraak in de Chinees-Amerikaanse handelsgesprekken, aflevering XVIII.

De recessiezorgen van vorige week lijken al weer veraf, Wall Street koerste donderdag opnieuw hoger. De Dow Jones   won na een aarzelende start 0,6 procent naar 26.498 punten.

En dit na - u raadt het - een tweet vanuit het Witte Huis. President Donald Trump laat via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter weten dat hij morgen de Chinese vicepremier Liu He in het Witte Huis ontvangt.

De tweet voedt voor de zoveelste keer de hoop op een doorbraak in de Chinees-Amerikaanse handelsgesprekken. De gesprekspartner vrijdag is niet de minste.  Liu He is als handelsgezant van president Xi Jinping de diepe spits van Peking bij de gesprekken met Washington om het escalerende handelsconflict tussen de twee grootmachten te ontmijnen. 

UCB

Er vallen geen prijzen te winnen met het correct raden van de sterkste stijger op Wall Street. RA Pharmaceuticals  (RARX) gaat na het stevige bod van UCB 101 procent hoger naar 45,64 dollar. Dat is nog licht onder de 48 dollar cash per aandeel die de Belgische biofarmaciegroep biedt, wat suggereert dat beleggers niet meteen een hoger bod verwachten. 

Op macro-economisch vlak kwamen de cijferaars van het Bureau of Labor Statistics met de inflatiedata voor september. Die gaven aan dat de stijging van de levensduurte beperkt bleef tot 1,7 procent.

Ook dat is goed nieuws voor Wall Street, omdat de Federal Reserve ruimte krijgt om verder in de rente te knippen, bijvoorbeeld op de eerstvolgende bijeenkomst op 30 oktober. 'Nu de groeivooruitzichten verslechteren heeft de centrale bank de flexibiliteit om als een soort verzekering tegen onheil opnieuw te rente te verlagen', stelt ING-econoom James Knightley. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect