Advertentie

Trump zet voormalige presidentskandidaat in de Fed

©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Herman Cain voorgedragen voor een zetel in het bestuur van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

De Republikein was in 2012 kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, waar hij vooral bekend werd met zijn 999-plan: 9 procent belastingen voor goederen, bedrijven en burgers. Dat idee zou hij trouwens gejat hebben uit de game 'SimCity 4'.

Uiteindelijk trok hij zich terug na aantijgingen van seksueel ongewenst gedrag in de jaren negentig. Cain maakte eerder carrière in de pizzasector, waar hij het tot topman van Godfather's Pizza schopte. 

Trump maakte zijn voordracht van Cain bekend tijdens een persconferentie. 'Ik heb mijn mensen verteld dat Herman Cain de juiste man voor deze job is.'

Stephen Moore, die door Trump eerder was voorgedragen voor dezelfde bestuurszetel, moet afzien van de nominatie omdat hij verwikkeld is in een schandaal rond niet-betaalde alimentatie aan zijn ex-echtgenote en rond een belastingschuld van 75.000 dollar. 

Trump uit regelmatig kritiek op Fed-voorzitter Jerome Powell. De president heeft zich fel uitgesproken tegen het bepalen van de rentetarieven, een van de belangrijkste taken van de Fed.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud