Advertentie

'Uber verkiest beursnotering op NYSE'

CEO Dara Khosrowshahi van Uber. ©AFP

De taxiapp Uber verkiest voor zijn beursgang in april de New York Stock Exchange (NYSE) boven Nasdaq. Daarmee heeft NYSE de grootste beursgang van het jaar beet.

Zelf weigert Uber alle commentaar, maar verschillende Amerikaanse media hebben het vernomen van anonieme bronnen: De taxiapp kiest de New York Stock Exchange (NYSE) als beursplatform. Daarmee maakt Uber een andere keuze dan rivaal Lyft, dat volgende week naar Nasdaq trekt.

Uber ambieert nog steeds een waardering tussen 100 en 120 miljard dollar. Zelfs als Uber slechts 16 procent van de aandelen naar de beurs zou brengen, wordt het volgens deze waardering een van de vijf grootste beursintroducties ooit, leert een berekening van Bloomberg. Sowieso wordt het naar alle waarschijnlijkheid de grootste beursgang van het jaar. 

Nasdaq was vroeger de logische keuze voor techgiganten zoals Microsoft, Apple en Alphabet (Google). Maar de voorbije jaren trekt NYSE steeds meer techspelers naar zich toe zoals Twitter (2013), Snap (2017) en Spotify (2018). Dat heeft te maken met de desastreuze beursgang van Facebook op Nasdaq in mei 2012. Mede door technische problemen bij Nasdaq, verloor Facebook toen op enkele beursdagen een kwart van zijn beurswaarde.

Daarnaast blijken rivalen graag voor een andere beurs te kiezen. Toen in 2014 twee Chinese e-commercereuzen kort na elkaar naar Wall Street trokken, koos Alibaba voor NYSE en JD.com voor Nasdaq.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud