Advertentie
Advertentie

UBS zet Galapagos op kooplijst

UBS start de opvolging van Galapagos met een koopadvies en een koersdoel van 21 euro. Het aandeel stijgt kort na opening met ruim 4 procent tot 17,80 euro.

‘Galapagos wordt vaak beschouwd als een one-product company, maar dat is een verkeerde perceptie’, aldus analisten van UBS. ‘Galapagos is betrokken bij meer dan 10 medicijnontwikkelingen, die de komende 12 tot 24 maanden voor een aanzienlijke nieuwsstroom zullen zorgen.'

In het rapport gaat UBS vooral dieper in op twee medicijnen die Galapagos samen met AbbVie ontwikkelt, eentje tegen reuma (met codenaam 634) en eentje tegen de zeldzame taaislijmziekte (cystic fibrosis). Dat zijn de twee verst gevorderde projecten bij Galapagos, de twee projecten met momenteel de grootste kans op slagen.

Hier een overzicht van de waarde die de UBS-analisten op de verschillende onderzoekprogramma's van Galapagos plakken. Daaruit blijkt dat indien je nu aandelen koopt, enkel betaalt voor de twee onderzoeken met AbbVie en je er de rest gratis bijkrijgt.

Over reumamedicijn 634: 'We hebben de indruk dat 634 wat efficiëntie betreft even goed scoort als bestaande medicijnen. Maar de bijwerkingen zijn beperkter. Dat - samen met het feit dat AbbVie het medicijn naar de markt zal brengen - zal zorgen voor naar schatting piekverkopen van 3,4 miljard dollar, ook al zal 634 pas als derde medicijn in zijn niche gecommercialiseerd worden. Momenteel loopt een uitgebreide faseé-studie voor 634. De resultaten daarvan zijn voorzien voor het eerste kwartaal van 2015. 

Over medicijn tegen taaislijmziekte: 'We schatten de kans op succes momenteel op 20 procent. Maar door de vermoedelijke piekverkopen van 3,7 miljard dollar en de hoge royalties die Galapagos onderhandeld heeft met Abbvie, zou dit project wel eens het project met het grootste opwaarts potentieel kunnen zijn.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud