Vleugje optimisme helpt Wall Street hoger

©REUTERS

Hoop op een Chinese geste in de handelsoorlog met de Verenigde Staten volstaat voor een remonte op Wall Street.

Op Wall Street putten beleggers moed uit mediaberichten (Financial Times, Bloomberg) als zou Peking bereid zijn Washington enkele toegevingen te doen in een poging het escalerend Chinees-Amerikaans handelsconflict te ontmijnen. De Dow Jones   sloot 0,7 procent hoger op 26.345 punten. 

De Dow-winst komt er ondanks de zwakke prestatie van een oudgediende en zwaargewicht in de beursbarometer: Johnson & Johnson  liet 2 procent liggen tot 129,22 dollar. De farmaciereus is veroordeeld tot een miljardenboete voor de neveneffecten van het kalmeermiddel Risperdal. 

American Airlines Group  , de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, heeft de annulatie van alle vluchten met de Boeing 737 MAX verlengd tot 15 januari. De luchtvaartautoriteiten zijn nog steeds bezig met het onderzoeken van de softwarewijzigingen die Boeing   heeft aangebracht. De vliegtuigbouwer ondervindt weinig hinder van het nieuws en finishte vrijwel onveranderd. 

American Airlines zelf was één van de opvallende stijgers. Dat heeft niets met het nieuwe MAX-uitstel te maken, wel met aan sectorrapport van Goldman Sachs. Het beurshuis denkt dat de luchtvaartsector een boost krijgt door de lagere kerosineprijs. Die brandstofbonus is groter dan de vele kopwinden waar de sector in het derde kwartaal mee kampte, in casu de orkaan Dorian, de duikvlucht van de Argentijnse peso en de zwakke vraag in China door de crisis in Hong Kong. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud