Waar beleggers deze week naar uitkijken

KBC-topman Johan Thijs presenteert donderdag kwartaalresultaten. ©BELGA

KBC publiceert donderdag derdekwartaalcijfers. Op dezelfde dag maakt het VK de BBP-groei bekend. Op het einde van de week is er Finance Avenue.

Hoeveel groeit Britse economie na recordkrimp?

Het Verenigd Koninkrijk publiceert donderdag cijfers over de economische groei in het derde kwartaal. Economen verwachten dat de Britse economie met 15,8 procent
is gegroeid na een krimp met 19,8 procent in het tweede kwartaal. De terugval van de activiteit in de lente was groter dan in andere landen omdat de lockdown er langer heeft geduurd. Het gevolg is dat het economisch herstel ook groter was in de zomer. Een nieuwe krimp in het vierde kwartaal is mogelijk, want het Verenigd Koninkrijk heeft opnieuw een lockdown ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Ook de blijvende onzekerheid over de brexit weegt op de economische activiteit.

2. Presteert KBC beter dan ING?

Donderdag om 7 uur publiceert KBC kwartaalresultaten. Vorige donderdag dook ING nog onder de lat met zijn cijfers. De Nederlandse bank zag de winst 40 procent zakken, onder meer na een afschrijving op de Thaise bankdochter. Voor KBC rekenen analisten op een kwartaalwinst van 600 miljoen euro, of 1,42 euro per aandeel. Dat zijn vergelijkbare cijfers als vorig jaar. Voor heel 2020 rekenen analisten op een winst van 1,3 miljard euro. Naast de cijfers is het uitkijken naar de commentaren. Wat zegt KBC bijvoorbeeld over het betalingsuitstel dat het in het kader van de coronasteun heeft moeten verlenen aan gezinnen en bedrijven?

3. Hoe verloopt Finance Avenue?

Finance Avenue, de grote nationale geldbeurs van De Tijd voor particuliere spaarders en beleggers, vindt dit jaar online plaats. Zaterdag gaat de digitale editie om 14 uur van start. Onder meer op het programma: de fenomenale stijging van de Nasdaq-aandelen, de vaccinrace van de eeuw en uiteraard het aandelendebat van de beursexperts. Meer info hier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud