Advertentie

Waar beleggers deze week naar uitkijken

ECB-voorzitter Christine Lagarde. ©BELGA

De Europese Centrale Bank buigt zich over het rentebesluit. Bois Sauvage en TINC komen met (half)jaarcijfers.

1. Kondigt ECB afbouw stimulus aan?

De Europese Centrale Bank (ECB) beslist donderdag of ze in het vierde kwartaal evenveel obligaties blijft kopen. De forse stijging van de inflatie heeft de speculatie over een afbouw van de stimulus doen toenemen. De inflatie steeg in augustus naar 3 procent, het hoogste peil in tien jaar. Klaas Knot en Robert Holzmann, de Nederlandse en de Oostenrijkse ECB-bestuurder, willen de obligatieaankopen verminderen. Maar de Griekse ECB-bestuurder Yannis Stournaras relativeert de hoge inflatie. Ook het economisch herstel is een argument om de stimulus te verminderen. De meeste economen verwachten dat ECB-voorzitster Christine Lagarde een afbouw van de obligatieaankopen aankondigt.

2. Bevestigt TINC uitkering van 0,52 euro?

De infrastructuurinvesteerder TINC publiceert woensdag zijn resultaten van het boekjaar 2020-2021, dat op 30 juni werd afgesloten. Hij stelde bij de publicatie van de halfjaarcijfers een bruto-uitkering in het vooruitzicht van 0,52 euro per aandeel. Over het boekjaar 2019-2020 werd 0,51 euro uitgekeerd. Daarvan werd 0,46 euro uitbetaald in de vorm van een kapitaalvermindering en 0,05 euro in de vorm van een dividend. In de eerste helft van het boekjaar boekte TINC een nettowinst van 10,5 miljoen euro. De nettoactiefwaarde bedroeg eind december 437,4 miljoen euro of 12,03 euro per aandeel.

3. Heeft Bois Sauvage al een nieuwe prooi op het oog ?

Bois Sauvage presenteert maandagavond cijfers over het eerste halfjaar. De chocoladeactiviteiten hadden vorig jaar flink te lijden onder de verplichte sluiting van winkels wegens de lockdown. De chocoladedivisie United Belgian Chocolate Group (UBCG) met het kroonjuweel Neuhaus boekte haar eerste verlies in 15 jaar. Gelukkig deden andere deelnemingen het wel goed, zoals de zakenbank Berenberg, die twee derde meer winst boekte. Ook de schuimrubberfabrikant Recticel zag de resultaten fors verbeteren. Maar het belang van 27 procent werd inmiddels verkocht aan het Oostenrijkse Greiner, wat de kassa met 203,8 miljoen euro spekt. Maandag kennen we de impact van de heropening van de economie op de chocoladedivisie. We zijn ook benieuwd hoe Berenberg het heeft gedaan in een omgeving waarin veel nieuwe bedrijven naar de beurs trokken. Misschien lost het management al iets over een mogelijke overnameprooi.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud