Wall Street: Boeing overtuigt niet

De 737 Max 8, het werkpaard van Boeing op de middellange afstand, wordt sinds maart wereldwijd aan de grond gehouden ©EPA

Het kwartaalrapport van Boeing hielp het aandeel initieel hoger, de telefonische conferentie temperde later het enthousiasme.

Maandag hield zwaargewicht Boeing de Dow nog aan de grond. Vandaag surplacete de Dow Jones   opnieuw rond 26.800 punten. Maar dit keer gaf zwaargewicht Boeing de oudste beursbarometer initieel wel een boost met een klim van 4 procent vlak na opening.

De vliegtuigbouwe kreeg een boost van één paragraaf uit het kwartaalrapport waar Boeing zich sterk maakt dat de 737 MAX eind dit jaar weer in dienst zal kunnen genomen worden en tegen eind 2020 een productie van 57 stuks per maand belooft.

©rv

De 737 MAX is het werkpaard van Boeing dat sinds maart wereldwijd aan de grond gezet is, na twee crashes op korte tijd als gevolg van overijverige software. Het schandaal kostte Boeing een kwart van zijn beurswaarde. 

Na de middag ebde de koerswinst van Boeing  tot goed 1 procent weg. Op de telefonische conferentie klonk CEO Dennis Muilenburg minder zeker dan in dat ene paragraafje in het persbericht. Hij benadrukte dat de hervatting van de vluchten een 'complex proces met vele stappen' is en de uiteindelijke beslissing bij de luchtvaartwaakhond FAA ligt. 

Muilenburg gaf ook dat temidden de handelsoorlog de bestellingen voor het paradepaardje, de Dreamliner, vanuit China aan het opdrogen zijn. Nog een opdoffer voor beleggers was de boodschap van CFO Greg Smith dat Boeing de inkoop van eigen aandelen niet zal hervatten tot de Max weer in dienst is. En zelfs dan zal schuldenafbouw een grotere prioriteit krijgen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud