Wall Street: de rampenfilm van Disney

Disneyland is tot nader order gesloten en analisten vrezen dat de bezoekerscijfers pas diep in 2021 zullen normaliseren ©AFP

Wall Street hervatte de remonte. Disney, waar corona van het sprookje een horrorprent heeft gemaakt, blijft op de pechstrook.

Wall Street hervatte de klim van intussen dik 25 procent procent sinds de Federal Reserve op 23 maart zijn bazooka bovenhaalde. Woensdag sloot de Dow na een stevige start licht in het rood, nu was er een winst van 3,4 procent tot 23.426 punten. 

Een aandeel dat het moeilijk blijft hebben is Walt Disney . De entertainmentreus cirkelt rond 100 dollar, een derde onder de piek van eind vorig jaar. Toen was er bij beleggers groot optimisme rond de lancering van streamingkanaal en Netflix-rivaal Disney+. Disney+ blijft een lichtpunt in tijden van #blijfinuwkot, maar volstaat absoluut niet om de impact van de coronacrisis op de andere afdelingen te counteren. 

De Hollywood-studio's van Disney hebben het moeilijk, nu wereldwijd pakken cinema's gesloten zijn. Daardoor flopte de potentiële blockbuster Onward en is de kans groot dat Disney op de prent stevig verlies moet slikken. Even zorgwekkend is de sportzender ESPN, nog steeds een cruciale kaskoe voor de groep. Nu alle grote sportmanifestaties afgelast zijn dreigt het al jaren afbrokkelende klantenbestand een stampede richting exit te worden. 

Helemaal dramatisch is de toestand bij de pretparken van de entertainmentreus. Die zijn sinds half maart tot nader order gesloten.

Wells Fargo verlaagt het advies voor Disney naar 'houden' en sombert over de afdeling: 'We denken niet dat Parks zelfs nog maar de volledige capaciteit zal kunnen benaderen zolang ofwel coronatests ofwel -vaccins beschikbaar zijn', stelt analist Steven Cahall. Hij voorspelt nul bezoekers voor de parken tot het einde van het huidige boekjaar in september en 50 procent capaciteit in het boekjaar tot september 2021, door inperkingen van het aantal bezoekers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud