Wall Street: de wolk van Microsoft

©REUTERS

Op Wall Street noteert de Dow Jones met lichte winst. Met dank aan Microsoft en Boeing.

De Dow Jones   is voor één keer niet vooruit te branden deze week. Ook vrijdag is er een miniem verlies 

Microsoft   boekte na de stevige resultaten heel bescheiden winst en nadert weer recordniveaus. 's Werelds grootste softwarebedrijf imponeneerde eens te meer met zijn clouddiensten. Daarbij huren bedrijven en gezinnen de software en de rekenkracht die ze nu nodig hebben, in plaats van dure pakketten te installeren. Over het jongste kwartaal lieten die diensten een indrukwekkende groei van 39 procent optekenen. 

Niet Microsoft, maar Boeing   is de grootste stijger in de Dow Jones. De vliegtuigbouwer kondigde donderdagavond aan een last van 4,9 miljard dollar in de boeken te nemen voor de problemen met de 737 Max. En dat vonden analisten best meevallen. 

BlackRock , de grootste vermogensbeheerder ter wereld, in het tweede kwartaal 151 miljard dollar vers geld aan. De activa onder beheer stegen naar 6.842 miljard dollar, 8,6 procent meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De winst per aandeel daalde met 3,8 procent naar 6,41 dollar. Analisten hadden 6,50 dollar voorspeld. De omzet verminderde met 2,2 procent jaar op jaar naar 3,52 miljard dollar in plaats van de verwachte 3,57 miljard dollar. De licht tegenvallende resultaten hielden de recordinstroom van beleggersgeld in evenwicht, waardoor het aandeel per saldo weinig bewoog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect