Wall Street gaat onderuit in slotuur

Voor sommige beleggers het equivalent van goud: Clorox-desinfectiedoekjes. ©USA TODAY Sports

Het laatste half uur op Wall Street was er teveel aan. Propere handen blijven wel in trek.

Het ging erg hard: op drie dagen tijd had Wall Street met dank aan de in actie schietende beleidsmakers een remonte van 25 procent geboekt. Dan is het niet onlogisch dat er even wat naar adem gehapt wordt: de Dow Jones  liet 4 procent liggen naar 21.637 punten. 

De beursdag was wel opnieuw bijzonder volatiel. Na een erg zwakke opening trok Wall Street intraday gezapig hoger en stond de Dow Jones een half uur voor de slotbel op 'amper' 1 procent verlies.

Het economische nieuws blijft bijzonder somber. Na de jobdata van donderdag, onderstreepte vrijdag ook de forse terugval van het consumentenvertrouwen dat de Amerikaanse economie aan het begin van een extreme schok staat. 

Eén aandeel blijft maar gaan, maar we spreken dan ook letterlijk van een proper aandeel: Clorox , wereldmarktleider in desinfecterende schoonmaakdoekjes. CEO Benno Dorer liet begin maart al in een interview op Bloomberg weten dat de groep de productie aan het opdrijven was, als gevolg van een verwachte hogere vraag in de Verenigde Staten als gevolg van het coronavirus. Nu is er een rush op de producten van Clorox, die vaak op de officiêle 'desinfectielijst' staan van de Environmental Protection Agency. 

Het aandeel toont zich tot nog toe een perfecte 'hedge' voor de rest van Wall Street met een recordnotering op 17 maart, toen Wall Street een voorlopige bodem bereikte. Daarna is de hype een beetje gaan liggen, maar Clorox noteert nog altijd 14 procent hoger sinds nieuwjaar, terwijl de brede markt spijts de rally deze week ruim een vijfde verlies noteert. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud