Advertentie

Dow Jones sluit af op record

Een vrachtvliegtuig van UPS op de luchthaven van Louisville, Kentucky ©REUTERS

De Amerikaanse beurzen verloren tijdens de sessie een groot deel van de winst, maar de Dow kon toch op een record afsluiten.

De Dow Jones sloot 0,0,4 procent hoger, de Nasdaq Composite won 0,06 procent. Voor de Dow gaat het om een nieuw slotrecord, de Nasdaq is nog maar 1 procent van een record verwijderd.

Voorbeurs en in de vroege handel waren er enkele hoopgevende economische cijfers. De huizenprijzen in de VS blijven stijgen, maar in augustus bleef de klim beperkt tot 1,2 procent, terwijl 1,5 procent was verwacht.

Belangrijker is dat het consumentenvertrouwen na drie zwakkere maanden in oktober weer is verbeterd. De bezorgdheid over de deltavariant van het coronavirus is afgenomen en Joe Sixpack laat zich door de hoge inflatie voorlopig niet van de wijs brengen.

E-commerce

Binnen de S&P trok UPS de kop met een sprong van 7,3 procent. De pakjesvervoerder rapporteerde beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal. Met dank aan de boomende e-commerce, die extra veel pakketten oplevert. Dat liet UPS toe zijn prijzen op te trekken en de meest winstgevende klanten eruit te pikken.

UPS realiseerde een omzet van 23,18 miljard dollar, 9,2 procent meer dan een jaar eerder en meer dan verwacht (22,56 miljard). De gezuiverde bedrijfswinst bedroeg 2,71 dollar per aandeel, terwijl analisten gemiddeld op 2,55 dollar rekenden. Op basis van de goede cijfers en met het eindejaarsseizoen in zicht verhoogt het bedrijf zijn margeprognose - voor de gezuiverde operationele winstmarge - van ongeveer 12,7 tot ongeveer 13 procent.

GE en Eli Lilly

Ook General Electric wist goede kwartaalcijfers in koerswinst (+2,2%) om te zetten. Het industrieel conglomeraat boekte in het derde kwartaal meer winst dan verwacht dankzij herstel in de vliegtuigmotorenbranche. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 57 dollarcent, terwijl analisten 43 cent hadden verwacht.

Voor het hele jaar gaat GE nu uit van een aangepaste winst tussen 1,80 en 2,10 dollar per aandeel. Tot op heden gold de prognose 1,20 tot 2 dollar. Het Amerikaanse concern is ook positief voor volgend jaar: het verwacht dan meer omzet, een hogere marge en meer vrije kasstroom.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud