Wall Street: Herbalife krijgt klappen

©REUTERS

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn gisteren heel licht gedaald, omdat de daling van Apple bijna werd gecompenseerd door de stijging van de financiële aandelen.

Apple (-1%) stond onder druk omdat het makelaarshuis Pacific Crest zijn advies verlaagde van ‘overwegen’, naar ‘sectorgemiddelde’.

Alphabet (+0,8%) , het moederbedrijf van Google en dus ook een technologiebedrijf, steeg voor het eerst boven 1.000 dollar. Een week geleden realiseerde de e-commercegigant Amazon.com al hetzelfde.

De financiële aandelen stegen, onder meer omdat de langetermijnrente wat hoger noteerde. De belangrijkste winnaar was American Express (+0,6%). Een hogere langetermijnrente heeft een positieve invloed op de winstmarge van banken.

Herbalife (-6,6%) kreeg zware klappen. De producent van voedingssupplementen verlaagde zijn prognose van de omzetgroei in 2017 van maximaal 6 procent naar 0,5 tot 3,5 procent. Hij verwees naar nieuwe protocollen die hem verplichten om transacties beter te documenteren.

De bijsturing is een gevolg van een schikking met de Federal Trade Commission (FTC), een overheids- instelling die waakt over de bescherming van de Amerikaanse consument. Herbalife moet zijn Amerikaanse activiteiten herschikken en 200 miljoen dollar betalen aan distributeurs.

De FTC begon een onderzoek nadat belegger Bill Ackman vier jaar geleden voor 1 miljard dollar had gespeculeerd op een koersdaling. Ackman zei dat Herbalife een piramideschema is.

Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie hadden weinig impact. De groei van de dienstensector vertraagde in mei meer dan verwacht omdat de bestellingen fors daalden. De fabrieksbestellingen verminderden in april voor het eerst in vijf maanden.

Ondanks de lager dan voorspelde economische groei verwachten analisten dat de Amerikaanse centrale bank volgende week de rente verhoogt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud