Wall Street maakt pas op de plaats

©AFP

Wall Street keek tegen mineim verlies aan, ondanks degelijke rapporten van twee consumptiereuzen.

Na de recordjacht van vorige week is deze week de puf er wat uit op Wall Street. De Dow Jones  koerste een fractie lager naar 29.159 punten. 

De binnenstromende kwartaalrapporten illustreren waarom het tot nader order moeilijk is de beursbarometer richting de grens 30.000 punten te stuwen. Nadat de eindejaarsrally van 2019 naadloos in de nieuwjaarsrally van 2020 overging zit intussen al aardig wat goed nieuws in de koers verrekend. En kunnen dus zelf zeer degelijke rapporten niet echt voor enthousiasme zorgen. 

Een schoolvoorbeeld is Procter & Gamble . De consumptiereus achter merken als Pampers, Ariel, Dash, Dreft en Always zette gezuiverd voor wisselkoersen en overnames, 'organisch' dus, een stevige omzetgroei van 5 procent neer. Maar die groei is iets minder stevig dan de 7 procent over de erg sterke voorbije kwartalen. En dat is bij de huidige recordkoersen voldoende voor een - beetje - winstnemingen: het aandeel zakt goed 1 procent naar 124,99 dollar. 

Niet veel beter vergaat het een andere consumptiereus. Kimberly-Clark , de groep achter Kleenex-doekjes, Huggies-luiers en Scott-keukenrollen. Na een degelijk vierde kwartaal belooft CEO Mike Hsu voor 2020 2 procent organische groei. Maar ook dat vertaalt zich bij de huidige recordkoersen nauwelijks in applaus. Het aandeel sloot een minieme 0,2 procent hoger op 144,66 dollar.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect