Advertentie

Wall Street maakt zich niet druk over Fed of Evergrande

Het logo van Salesforce.com op de Salesforce Tower in New York. ©REUTERS

De Amerikaanse beurzen waren niet van hun stuk gebracht door de nakende verstrakking van het monetair beleid door de Fed. Voor de tweede dag op rij trokken ze gezwind hoger.

Wat de beleggers ook niet afschrikte, was de - beperkte - toename van het aantal nieuwe steunaanvragen. Vorige week dienden 351.000 Amerikanen een nieuwe aanvraag voor een werkloosheidsuitkering in. Dat zijn er meer dan de week voordien (335.000) en ook meer dan verwacht (320.000). Het was de tweede week op rij dat het aantal steunaanvragen onverwacht toenam.

De Federal Reserve zei woensdag op schema te zitten om de aankopen van obligaties dit jaar te beginnen verminderen. Hij liet echter een deur open om de stimulus uit te breiden mocht de economie dat nodig hebben.

De zorgen om Evergrande zijn wat geluwd, maar niet verdwenen. De Dow Jones besloot de donderdagsessie met 1,5 procent winst. De S&P500 deed er 1,2 procent bij en staat voor deze week op winst. De Nasdaq Composite ging 1 procent hoger.

Salesforce.com

De winsten bestreken een breed veld, maar enkele technologiebedrijven lieten zich opmerken. Salesforce.com veerde 7,2 procent op.

De maker van cloudgebaseerde software voor klantenrelaties geniet van een sterke vraag nu bedrijven plannen en projecten heropstarten die door de pandemie in de koelkast waren beland. Salesforce.com verhoogt zijn omzetverwachting voor het boekjaar 2022 van 26 miljard naar 26,25 à 26,35 miljard dollar. In de mededeling naar aanleiding van zijn beleggersdag schoof het bedrijf ook al een omzetdoel voor 2023 naar voor: 31,65 à 31,80 miljard dollar.

Accenture

Bij Accenture was de koersreactie minder uitgesproken: het aandeel won 2,5 procent. In het vierde kwartaal van het boekjaar 2021 (juni-augustus) zag het IT-consultingbedrijf de omzet met 24 procent stijgen naar 13,42 miljard dollar. Dat was perfect in lijn met de verwachting van de analisten. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,20 dollar, een fractie meer dan verwacht (2,19 dollar).

Accenture voorspelt voor het lopende kwartaal, het eerste van het boekjaar 2022, een omzet tussen 13,90 en 14,35 miljard dollar. Dat is aanzienlijk meer dan de 13,51 miljard waar de analisten tot nu op hoopten.

Accenture verwacht een sterke vraag naar zijn cloud- en beveiligingsdiensten omdat bedrijven de terugkeer naar kantoor uitstellen wegens de deltavariant. Andere opteren voor hybride werkformules met een mix van thuis- en kantoorwerk.

Full steam ahead gingen de cruiseaandelen. Carnival meldde dat tegen eind oktober meer dan de helft van zijn vloot weer zal varen en won 4,6 procent. De concurrenten Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean volgden met 4,9 en 3,3 procent winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud