Wall Street met lichte verliezen naar rentebesluit

Een AutoZone-winkel in Temple City, Californië ©REUTERS

De Amerikaanse beurzen verloren dinsdag lichtjes terrein. Beleggers waren voorzichtig met het rentebesluit van de Fed voor de deur en in afwachting van nieuws over de nieuwe geplande importtarieven.

Op zondag 15 december treden in principe nieuwe douanetarieven in voege op nog eens 160 miljard dollar aan Chinese goederen. Volgens de Wall Street Journal is de kans echter reëel dat de tarieven worden uitgesteld. De handelsbesprekingen tussen Washington en Peking zouden immers opschieten en een ‘fase 1-akkoord’ zou binnen handbereik liggen.

President Trump heeft wel nog niets over een mogelijk uitstel van de nieuwe heffingen gezegd. De man heeft andere zaken aan zijn hoofd nu de Democraten hem formeel beschuldigen van machtsmisbruik en het hinderen van de werking van het Congres.

Beleggers hielden zich ook in omdat de Federal Reserve woensdagavond zijn rentebesluit bekendmaakt. Een nieuwe renteverlaging wordt niet verwacht, maar het is wel uitkijken naar eventuele signalen over het toekomstig monetair beleid.

De Amerikaanse beurzen waren nogal richtingloos en eindigden licht lager. De Dow Jones, de S&P500 en de Nasdaq Composite verloren alle drie 0,1 procent.

Concurrentie

Netflix kreeg een adviesverlaging van Needham en verloor 3,1 procent. Analiste Laura Martin laat haar houdadvies zakken tot ‘underperform’ (verkopen). Ze meent dat Netflix het gevaar loopt volgend jaar miljoenen klanten te verliezen door toenemende concurrentie en zijn prijszetting.

De videostreamingdienst zou een tweede, lager geprijsde dienst moeten aanbieden om zo de concurrentie van Disney+, Apple+, Hulu, CBS All Access en Peacock het hoofd te bieden, vindt de analiste. Dergelijke dienst zal minder opbrengen, maar kan ondersteund worden met advertentie-inkomsten. Netflix is tot nader order evenwel tegen reclamespots gekant.

Met haar visie behoort Martin wel tot een kritische minderheid onder de analisten. Volgens Bloomberg heeft Netflix momenteel 29 koopadviezen achter zijn naam, 10 houdadviezen en 7 verkoopadviezen.

Auto-onderdelen

AutoZone snelde 6,7 procent vooruit nadat de Amerikaanse verkoper van auto-onderdelen de verwachtingen overtrof met zijn kwartaalcijfers.

In het eerste kwartaal van het boekjaar 2019/20 kwam de winst per aandeel uit op 14,30 dollar, een eind boven de door analisten verwachte 13,69 dollar. Ook de 2,79 miljard dollar omzet, een toename met 5,7 procent, was hoger dan verwacht. De vergelijkbare verkoop in winkels die minstens een jaar open zijn steeg met 3,4 procent.

Sectorgenoten Advance Auto Parts en O’Reilly Automotive hingen hun wagonnetje aan de trein van AutoZone en wonnen respectievelijk 3 en 0,5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud