Advertentie

Wall Street sluit lager

©AFP

Wall Street ging lager nu de vaccinrally opdroogt. Nvidia won terrein door een hoger koersdoel.

De Amerikaanse beurzen gingen lager nu de vaccinrally toch een beetje op zijn einde lijkt te lopen. Maandag gingen de meeste beurzen nog fors hoger dankzij het nieuws dat er een zeer performant coronavaccin zit aan te komen. Maar inmiddels lijken beleggers door te krijgen dat de uitrol van het vaccin lang kan duren en dat er veel haken en ogen aan het middel zitten die de uitrol zullen bemoeilijken.

Daarom lijken de markten weer wat meer te focussen op het heden, waarin de tweede golf nog in alle hevigheid woedt. In New York moeten de meeste cafés, restaurants en sportclubs na 22 uur sluiten om het stijgende aantal infecties de kop in te drukken. Dat zal opnieuw flink wegen op de New Yorkse economie.

De Dow Jones verloor 1,1 procent.

Nvidia

Het aandeel Nvidia ging 0,3 procent hoger na een koersdoelverhoging van Deutsche Bank. Analist Ross Seymor verhoogt zijn koersdoel van 450 naar 500 dollar en laat zijn houdenadvies voor de producent van grafische kaarten staan.

'We verwachten dat Nvidia volgende week met zijn kwartaalresultaten de verwachtingen zal kloppen', zegt Seymor. Volgens de analist zijn de kwaliteiten van de groei in gaming en datacentra ongekend. 'We zijn onder de indruk van de manier waarop Nvidia weet te leveren aan een breed aantal snelgroeiende sectoren en we verwachten dat de markt optimistisch blijft in het boekjaar 2021.'

Tegelijkertijd is de analist ook voorzichtig. De groei in gaming kan stokken door aanbodbeperkingen. Het rapport dat chipproducent Intel vorige maand uitzond, zit hem ook niet lekker. Intel zag zwakte in zijn datacenteractiviteiten bij zowel overheden als bedrijven.

Seymor rekent voor Nvidia op een kwartaalomzet van 4,71 miljard dollar, terwijl de analistenconsensus op 4,41 miljard dollar ligt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud