Wall Street sluit op record door handelshoop

President Donald Trump in een goede bui ©REUTERS

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag op een record na een tweet van president Trump. De VS en China zouden dicht bij een grote handelsdeal staan.

Na een licht lagere start schoten de indexen in New York al snel omhoog. De vroege Kerstman was Donald Trump. In een van zijn fameuze tweets zei de Amerikaanse president dat de VS heel dicht bij een ‘big deal’ met China staan.

Volgens de Wall Street Journal heeft Washington voorgesteld om de douanetarieven op circa 360 miljard aan Chinese goederen fors te verlagen, mogelijk met 50 procent. De VS zouden eveneens afzien van de nieuwe, voor 15 december geplande heffingen. Mocht China evenwel zijn beloften niet houden, zouden de tarieven weer opgetrokken worden naar het huidige niveau.

De handelshoop joeg de indexen naar nieuwe recordstanden. De S&P500 won 0,9 procent naar een nieuw slotrecord. Ook de Nasdaq Composite eindigde na een winst van 0,8 procent op een slotrecord.

De winsten bestreken een breed veld. Vooraan stonden de energiewaarden, die positief reageerden op een klim met bijna 1 procent van de olieprijs, gevolgd door de financials en de grondstofwaarden.

In de luchtvaartsector ging Southwest Airlines procent vooruit. De luchtvaartmaatschappij heeft ‘onlangs’ een vertrouwelijk akkoord gesloten met Boeing. Southwest was de eerste klant voor de Boeing 737 MAX, een toestel dat wereldwijd aan de grond staat na twee crashes kort na het opstijgen, en zou nu gedeeltelijk vergoed worden door de vliegtuigconstructeur.

Perfectie

Lululemon Athletica zat wat in de knoop. De maker van blitse yogapakjes en andere sportkledij zakte 4 procent nadat de omzetprognose voor het vierde kwartaal iets onder de verwachtingen uitkwam. Het bedrijf uit Vancouver voorspelt een winst tussen 2,10 en 2,13 dollar per aandeel, terwijl analisten op 2,13 dollar rekenden.

Over het derde kwartaal (tot 3 november) kon Lululemon een omzetgroei van 23 procent voorleggen en een vergelijkbare omzetgroei van 16 procent. De operationele winstmarge verbeterde met 100 basispunten tot 19,2 procent. Dat zijn mooie cijfers, maar toch blijken ze niet helemaal te voldoen.

Het probleem is volgens analisten dat beleggers tegenwoordig de perfectie verwachten van Lululemon nadat het aandeel dit jaar al bijna in waarde is verdubbeld. De minste zwakte wordt genadeloos afgestraft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud