Wall Street staat op de rem

©EPA

Doe-het-zelvers verhinderen een vers record voor de Dow Jones.

Dinsdag valt er voor één keer geen vers record te rapen op Wall Street: de Dow Jones   sloot 0,4 procent lager op 27.933 punten.

De reden ligt bij een aandeel dat tot en met een maandag met een klim van net geen 40 procent een belangrijke factor was bij de recordrally van de Dow: Home Depot . De doe-het-zelfketen is misschien iets minder sexy, maar behoort met zijn zware beurskoers van meer dan 200 dollar net als Apple en Boeing tot de zwaargewichten van 's werelds oudste beursbarometer. De Dow is prijsgewogen en dat wil zeggen dat een aandeel van 200 dollar tien keer zwaarder weegt dan één van 20 dollar. 

Home Depot kreeg een stevige tik. Samen met de resultaten over het derde kwartaal verlaagde de keten de prognose voor heel het boekjaar: de verkopen in de winkels die minstens een jaar open zijn zullen niet met 4 maar met 3,5 procent stijgen. Dat klinkt niet dramatisch, maar een opdoffer voor een aandeel dat beleggers bij de recordkoers begin deze week tegen 25 keer de winst waardeerden. 

Op de telefonische conferentie benadrukte het management dat er geen probleem is met de vraag. Wel worstelt Home Depot met de IT-systemen voor zijn 'professionele' websites, sites die in theorie vaklui een gepersonaliseerd aanbod moeten laten zien maar daar vooralsnog niet helemaal in slagen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud