Wall Street: tech andermaal in de uitverkoop

©Bloomberg

De Amerikaanse beurzen gingen dinsdag opnieuw stevig lager, vooral door verdere verliezen voor de technologiewaarden. De Nasdaq verloor nog eens 4,1 procent.

Wall Street hield maandag de deuren gesloten om Labor Day te vieren. De verkoopgolf rolde echter onverminderd over de technologiesector.

Vorige week donderdag kwam een eind aan de vijf maanden durende rally van de technologiewaarden. Beleggers begonnen zich vragen te stellen bij de hoge waarderingen. Vrijdag raakte ook bekend dat het Japanse conglomeraat Softbank massaal met opties heeft gespeculeerd op Amerikaanse tech en daardoor de rally heeft aangewakkerd.

Sinds zijn laatste record - van vorige week woensdag - staat de Nasdaq Composite-index nu 10 procent lager.

De Dow Jones stond bij de slotbel 2,2 procent lager en de S&P500 liet 2,8 procent liggen. De Nasdaq Composite deed nog slechter met een verlies van 4,1 procent. Grote technamen als Amazon , Apple en Facebook verloren andermaal van hun pluimen.

Helemaal in achteruit zat Tesla . De bouwer van elektrische auto’s donderde 21,1 procent lager. Daarmee is Tesla bijna een derde minder waard dan eind augustus, toen het aandeel - na een onwaarschijnlijke rit waarbij de koers sinds begin dit jaar ruimschoots vervijfvoudigde - op een piek van 498,32 dollar sloot.

Sinds zijn laatste record - van vorige week woensdag - staat de Nasdaq Composite-index nu 10 procent lager.

Tesla werd niet alleen meegesleurd door de pandoering van de (hoog geklommen) technologiewaarden, maar had ook te lijden onder het feit dat het aandeel voorlopig niet in de S&P500 komt en onder het nieuws dat GM in de bouwer van elektrische vrachtwagens Nikola stapt.

Kunstvlees

Tegendraads hoger ging Beyond Meat . De producent van plantaardige hamburgers kondigde aan dat hij naar China trekt. Het bedrijf gaat twee fabrieken bouwen in de buurt van Sjanghai. De testproductie begint over enkele maanden en begin 2021 zou de kunstvleesfabriek op volle toeren draaien. Beyond Meat zal biefstukken, varkensvlees en kippenvlees produceren in plantaardige vorm. 

China is goed voor een kwart van de wereldwijde vraag naar vlees. Een plantaardige vervanger van varkensvlees kan lucratief zijn omdat de prijzen van varkensvlees sinds de varkenspest sterk zijn gestegen.

Beyond Meat dikte 6,9 procent aan. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud