Wall Street sluit in de plus dankzij techrally

Crocs ziet zijn aandeel stijgen na goede resultaten. ©AFP

De Amerikaanse beurzen vonden in de namiddaghandel weer de weg omhoog. Een onverwachte stijging van de steunaanvragen en gemengde bedrijfsresultaten deden beleggers voor groeiaandelen kiezen.

Vorige week hebben 419.000 Amerikanen een nieuwe aanvraag voor een werkloosheidsuitkering ingediend. Dat zijn er 51.000 meer dan de week voordien en ook meer dan verwacht: economen rekenden volgens Bloomberg op 350.000 nieuwe steunaanvragen.

Het tegenvallende cijfer deed de Amerikaanse beurzen aanvankelijk lichtjes verzwakken, maar gaandeweg keerde het tij. De Dow Jones sloot 0,1 procent in de plus en de S&P500 0,2 procent. De Nasdaq Composite won 0,4 procent.

Onder meer Apple , Amazon.com , Facebook , Google-moeder Alphabet en Microsoft trokken hoger. Volgende week presenteren de technologiereuzen alle vijf hun kwartaalcijfers.

Smullen

Een van de sterkste stijgers op Wall Street was Domino’s Pizza  met een koerswinst van 14,6 procent. De fastfoodketen overtrof met zijn tweedekwartaalcijfers de verwachtingen. Zo kwam de winst per aandeel uit op 3,12 dollar op een omzet van 1,03 miljard dollar. Analisten hadden slechts 2,87 dollar verwacht op een omzet van 972 miljoen dollar.

Tegenover een jaar eerder steeg de omzet met 12,2 procent. Geen reuzensprong dus zoals bij veel andere bedrijven. Sinds de coronacrisis uitbrak, deed Domino’s Pizza echter goede zaken omdat thuiswerkers en thuiszitters massaal pizza’s - en ander fastfood - lieten aanrukken. De pizzaketen breidde bovendien zijn menukaart uit om klanten te houden, opende nieuwe zaken en maakte contactloze afhaal mogelijk.

De vergelijkbare omzet in de VS steeg met 3,5 procent. Het is al de 41ste  kwartaalstijging op rij op de thuismarkt. Analisten hadden een daling van 1,3 procent van de Amerikaanse verkoop verwacht. Ook de internationale omzet, die met 13,9 procent aandikte, was een stuk beter dan verwacht (+8,9%).

Met de trein

Union Pacific , naar beurswaarde de grootste spoorwegmaatschappij in de VS, boekte in het tweede kwartaal 59 procent meer winst dan een jaar eerder, 1,798 miljard dollar om precies te zijn. De heropleving van de economische activiteit in Noord-Amerika dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen vertaalde zich in een sterkere vraag naar tal van grondstoffen en dus in meer vervoer.

De omzet van Union Pacific nam bijna 30 procent toe tot 5,5 miljard dollar. De spooroperator vervoerde meer industriële chemicaliën, metalen, petroleumproducten en lpg. Eerder meldden de sectorgenoten CSX Corp en Kansas City Southern al hogere omzetcijfers. Union Pacific ging er 1,1 procent op vooruit.

Te voet

Een belangrijke speler in het belangrijkste vervoermiddel ter wereld, onze voeten, boekte goede resultaten. De aandelen van Crocs , de producent van ieders favoriete plastic klompen, snelden 10 procent vooruit nadat het bedrijf een aangepaste kwartaalwinst van 2,23 dollar per aandeel meldde, vergeleken met een consensusraming van 1,60 dollar. De omzet overtrof ook de prognoses. Crocs zegt wereldwijd een sterke vraag naar het merk te zien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud