Wall Street zet 19de record van 2019 neer

©REUTERS

Een combinatie van een soepele Fed en een stevige economie vuren op Wall Street de kerstrally aan.

Het contrast kan niet groter zijn: vorige jaar beleefde Wall Street rond kerstmis een ijzingwekkende handel, dit jaar laat de Dow Jones  bij een gezapige kerstrally record na record optekenen. Vrijdag koerste de oudste beursbarometer ter wereld 0,3 procent hoger naar 28.454 punten, het 19de slotrecord van beursjaar 2019.

Sinds nieuwjaar is de Dow al 22 procent gestegen, aangevoerd door techreuzen Apple  (+78%) en Microsoft  (+55%). Terwijl de Fed eind 2018 beleggers op stang joeg met de boodschap dat er nog méér renteverhogingen zouden komen, zorgen de centraal bankiers nu voor jolijt met een spectaculaire bocht in het beleid en drie renteverlagingen op korte tijd als een soort 'verzekeringen' om de expansie - de langste ooit - op koers te houden. 

Eén van de opvallendste stijgers was Winnebago Industries  . De fabrikant van iconische campers legde stevige kwartaalcijfers voor en werd beloond met een klim van bijna 8 procent. De sportartikelenreus Nike  kon minder overtuigen met het kwartaalrapport en koerste goed 1 procent lager. De cijfers waren nochtans traditioneel sterk, maar bij een al stevig opgelopen beurskoers is dat lang niet altijd een garantie voor applaus. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud