Advertentie

Wankele reus Evergrande wil beleggers terugbetalen in vastgoed

De bouw van deze flatgebouwen van Evergrande is stilgelegd. ©AFP

De grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande die in zware moeilijkheden verkeert, hoopt dat beleggers geen terugbetaling in cash eisen.

Evergrande heeft via het sociaal netwerk WeChat duidelijk gemaakt hoe het zijn beleggingsproducten wil terugbetalen. Beleggers die investeerden in 'vermogensbeheerproducten' en een terugbetaling in vastgoed aanvaarden wordt gevraagd hun relatiebeheerder te contacteren.

Om een terugbetaling in cash te ontmoedigen biedt Evergrande vastgoed aan tegen grote kortingen. Beleggers kunnen residentieel vastgoed verwerven tegen een korting van 28 procnt. Voor kantoren loopt de korting op tot 46 procent en voor winkels en parkings zelfs tot 52 procent.

Beleggers die toch cash willen, krijgen 10 procent van de hoofdsom en elk kwartaal rente. De volledige terugbetaling volgt over tweeëneenhalf jaar.

Meer dan 70.000 beleggers hebben geïnvesteerd in die beleggingsproducten van Evergrande. Daarvan komt nu een bedrag van 40 miljard yuan (5,3 miljard euro) op vervaldag. De totale schuld van Evergrande bedraagt 300 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud