Warren Buffett stapt een skihuis binnen

Warren Buffett ©REUTERS

Hoe prijzig een rustieke eiken tafel ook is, de cashberg van 128 miljard dollar gaat Warren Buffett er niet mee aftoppen.

Een massieve eiken tafel vanaf 4.895 dollar lijkt perfect voor uw skihuis? Dan is de Amerikaanse luxemeubelverdeler RH  helemaal uw ding. En blijkbaar ook voor Warren Buffett: RH was afgelopen kwartaal de enige toevoeging aan de zeer goed gestoffeerde aandelenportefeuille van Berkshire Hathaway, de 540 miljard dollar grote speeltuin van de legendarische investeerder. Dat leert een overzicht die de holding donderdagavond indiende bij beurswaakhond SEC. 

De investering in Californische meubels met kapsones is wat verrassend. Buffett woont zelf vrij bescheiden in de thuishaven Omaha. Eén van zijn meest geliefkoosde participaties is de lokale Nebraska Furniture Mart, een soort Meubelen Verberckmoes maar dan op zijn Amerikaans supersized. Een winkel waar je manifest niét voor eiken tafels van 5.000 dollar moet zijn, al kun je als je het echt breed laat hangen wel met 40 procent korting een massief exemplaar van 1.379,99 dollar mee naar huis zeulen.

'Mrs B.' in haar Nebraska Furniture Mart, in de jaren 80

NFM was het levenswerk van Rose Blumkin, die de winkel in 1937 in Omaha uit de grond stampte en pas in 1983 op haar 89ste bereid was 'haar' winkel voor 60 miljoen dollar aan stadsgenoot Buffett te verkopen. Tot haar overlijden op 103 was ze er nog dagelijks te zien. Buffett schreef in zijn aandeelhoudersbrieven meerdere keren een ode aan 'Mrs. B', onder meer die over boekjaar 2011

De verrassende overstap van Buffett naar het luxesegment hielp RH op Wall Street 7,6 procent hoger naar 188 dollar. Echt enorm is de investering naar Berkshire-normen niet: 207 miljoen dollar. Dat is nog geen 0,2 procent van de berg cash van 128 miljard dollar waar Buffett op zit en al jaren 'olifanten' - miljardenbedrijven dus - voor zoekt. 

RH kroont zich zo wel tot één van de meer kleurrijke aandelen op een vrij rustige handelsdag op Wall Street. Een rustige handel die met dank aan een zoveelste opflakkering van de hoop op een bestand in de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog een vers record oplevert. De Dow Jones   sloot 0,8 procent hoger op 28.903 punten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud