WK levert Rode Duivels minstens 3,48 miljoen euro op

De Rode Duivels wonnen gisteren nog een oefenwedstrijd tegen Zweden. ©Photo News

De Rode Duivels hebben een akkoord bereikt met de voetbalbond over de WK-premies tot en met de halve finales. Voor de groepsfase incasseert elk WK-land 5,8 miljoen euro. Daarvan wordt 60 procent of 3,48 miljoen verdeeld onder de 23 spelers en de 30-koppige staf, goed voor een gemiddelde van ruim 65.000 euro per man.

De voetbalspelers en staf van de Rode Duivels strijken zo'n 60 procent op van de premies die FIFA uitbetaalt. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De overeenkomst van 50 pagina's werd onderhandeld door Vincent Kompany en Jan Vertonghen, als vertegenwoordigers van de spelers.

Een precieze verdeelsleutel is niet bekend, maar het spreekt voor zich dat een Rode Duivel veel meer zal opstrijken dan bijvoorbeeld een materiaalman. Gemiddeldkomt dat op 65.000 euro per persoon.

Opvallend is wel dat alle spelers evenveel zullen krijgen, ongeacht hun inbreng op het WK. De bedragen stijgen stelselmatig naarmate de Duivels verder geraken op het tornooi.

Mocht Belgiƫ de finale halen, dan zal een nieuwe onderhandelingsronde opgestart worden tussen de KBVB en de spelersgroep.

De portretrechten komen voor des spelers bovenop de premies. In 2002 kregen zij daar nog niets van, nu ontvangen ze tweederde van het totale bedrag, dat in een gezamenlijke pot terechtkomt. Bondscoach Marc Wilmots beheert dan weer zijn eigen portretrechten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud