'Zege Biden zou bankaandelen boost geven'

©REUTERS

Volgens Bank of America zou een overwinning van Joe Biden een impuls aan aandelen in de 'oude economie' geven.

Jared Woodard, hoofd van de onderzoeksafdeling van Bank of America, denkt dat een overwinning voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden goed nieuws zou zijn voor bank- en olie-aandelen. Dat zegt Woodard tijdens de laatste aflevering van de 'Odd Lots podcast' van de zakenzender Bloomberg.

Volgens de onderzoeker is de rotatie naar techaandelen over de voorbije maanden het gevolg van de slechte groeivooruitzichten voor de economie. Als winsten moeilijk te verkrijgen zijn, willen beleggers graag een premie betalen voor 'the next big thing', de volgende doorbraak, of voor aandelen die kunnen klimmen in een stagnerende economie. Wanneer we in de toekomst daadwerkelijk allemaal in een Tesla rijden, maakt het niet uit met welk tempo de huidige economie groeit. Hetzelfde kan verklaren waarom beleggers voor de dataspecialist Snowflake 100 keer de omzet betalen. Want wanneer het bedrijf daadwerkelijk een concurrent wordt voor Amazon zou het dat waard kunnen zijn.

Het geld dat beleggers en masse in techaandelen proppen, halen ze uit de verkoop van aandelen van de 'oude economie', zoals banken, energiebedrijven en andere ondernemingen met relatief betrouwbare cashflows. Daardoor zien we dat aandelen in de 'oude economie' sinds de uitbraak van de pandemie een veel minder groot herstel laten zien dan de techaandelen.

Economische groei

Die situatie kan veranderen wanneer de economische groei weer op gang komt. In dat geval hoeven beleggers hun geld niet meer massaal in te zetten op wonderen die in de toekomst plaats moeten vinden. Dan kunnen ze hun geld weer laten groeien door in bedrijven met betrouwbare cashflows te stappen.

Volgens Woodard is de beste garantie op economische expansie een winst van Biden. Biden zal volgens hem werk maken van een agressieve begrotingsstimulus door grootschalig te investeren in infrastructuur. Dat zou volgens hem tot de nodige economische expansie leiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud