Zoom stelt teleur

©Omar Marques / SOPA Images/Sipa USA

De videobeldienst stelt beleggers teleur, ondanks dat het met zijn kwartaalresultaten de analistenverwachtingen overtreft.

Het Amerikaanse techbedrijf Zoom komt maandag nabeurs met cijfers. De omzet kwam uit op 777 miljoen dollar, een spectaculaire groei van 367 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden maar gerekend op 694 miljoen dollar aan verkopen. De winst kwam uit op 0,99 dollar per aandeel, terwijl de analistenconsensus een winst van 0,76 dollar had verwacht. De beter dan voorziene resultaten konden blijkbaar niet tippen aan de prognoses van de markt, want het aandeel gaat nabeurs bijna 4 procent lager.

CEO Eric Yuan is zeer tevreden met de resultaten. 'De sterke vraag naar onze diensten zorgden voor een stevige groei. We verwachten onze marktpositie te verstevigen en denken dat we ons boekjaar kunnen eindigen met een omzet van 2,58 miljard dollar, een toename met 314 procent ten opzichte van vorig jaar.'

Corona

Zoom heeft stevig geprofiteerd van de coronacrisis. Door het vele thuiswerken is Zoom als geen ander een begrip geworden, alsmede een werkwoord: Zoomen. De videobeldienst is voor het leger van thuiswerkers een onmisbare tool geworden om contact te houden met baas of collega's.

De pandemie zorgde voor een boost op de cijfers van Zoom en voor een turbo op de beurskoers van het bedrijf. Wie het aandeel aan het begin van het jaar had gekocht en het op de top in oktober verkocht behaalde een winst van maar liefst 735 procent.

Maar vanaf die top is Zoom inmiddels al wel weer 19 procent gedaald. Niet vreemd, want het vele positieve nieuws rond performante coronavaccins die in opkomst zijn, zorgt ervoor dat beleggers het sociale leven weer sneller zien terugkeren naar normaal. Dat is een probleem voor Zoom, want het is goed mogelijk dat we na het coronatijdperk weer veelvuldig naar kantoor zullen gaan, waardoor we de videobeldienst minder nodig hebben.

Ondanks de koersdaling in de afgelopen weken is het aandeel nog niet bepaald goedkoop te noemen: het noteert tegen bijna 200 keer de verwachte winst voor dit boekjaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud