Advertentie

Aandelenfondsen iets minder populair

Aan de stijgende populariteit van aandelenfondsen sinds september kwam in februari een eind. Dat leren cijfers over de verkoop van fondsen in Europa. In februari stortten beleggers wel nog steeds 14 miljard euro in aandelenfondsen. Dat is minder dan in januari, maar evenveel als in december.

De Europese beleggers stopten in februari 44 miljard euro in beleggingsfondsen, ofwel 5 miljard euro minder dan in januari. Dat blijkt uit de statistieken van fondsenvereniging Efama.

Zowel aandelen- als obligatiefondsen trokken minder geld aan dan een maand eerder. Het is de eerste keer in zes maanden dat aandelenfondsen aan populariteit inboetten. De instroom in gemengde fondsen bleef quasi stabiel op 11 miljard euro.

De vreemde eend in de bijt in februari waren de geldmarktfondsen. Zij wisten een maandenlange uitstroom om te buigen in een instroom. En dat ondanks de historisch lage rentevoeten. Het is een vaag teken dat beleggers opnieuw meer veiligheid inbouwen in hun portefeuilles. 

Het is vooral uitkijken naar een eventueel Cyprus-effect in de fondsenstatistieken van maart. Op 16 maart kondigde Cyprus zijn oorspronkelijke, gewraakte taks op spaargeld aan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud