Advertentie
Advertentie

Belegger stopt geld in Europese aandelen

Een trader aan het werk op de beursvloer van Frankfurt - Foto Reuters ©REUTERS

Europese aandelenfondsen winnen sinds de start van het derde kwartaal aan populariteit. In de tweede week van augustus kenden de fondsen met focus op West-Europa de sterkste instroom in ruim een jaar.

In de tweede week van augustus stroomde 2,78 miljard dollar, ofwel ruim 2 miljard euro, richting beleggingsfondsen met een focus op West-Europa. Dat leren cijfers van dataleverancier EPFR Global die beschikt over de cijfers van 50.000 traditionele en alternatieve beleggingsfondsen met in totaal 19.600 miljard dollar in beheer. Het is de sterkste instroom in dit type fondsen in 66 weken.

Vorige week bleek uit de bbp-cijfers dat de economie van de eurozone stilaan uit de recessie klimt. Bovendien zijn er steeds meer gereputeerde - Angelsaksische - beurshuizen die de kaart van Europese aandelen trekken. De redenering is dat Europese aandelen in verhouding tot Amerikaanse aandelen nog steeds goedkoop noteren en dat het licht aan het einde van de tunnel op economisch vlak in zicht is.

Goesting

Vooral in de periode maart tot en met juni zagen de beleggingsfondsen met een focus op West-Europa geld vertrekken. Het derde kwartaal brengt beterschap. Sinds de eerste week van juli tonen beleggers opnieuw goesting om te beleggen in West-Europa. De instromen trokken gestaag aan. Over de voorbije zeven weken staat de teller op iets minder dan 10 miljard dollar aan instromen.

Uitzondering

Frankrijk vormt de uitzondering op de regel dat Europa opnieuw in trek is bij beleggers. Franse aandelenfondsen kenden in de week tot 14 augustus de sterkste uitstroom in 10 weken.

EPFR meldt daarnaast dat beleggers al maanden geld terugtrekken uit Brazilië en China en dat daar voorlopig geen verandering in lijkt te komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud