Beschuldiging #metoo smet op beursgang M&G

De kantoren van Prudential in Londen. ©REUTERS

De Britse vermogensbeheerder M&G is sinds maandag beursgenoteerd. Het beursfeest wordt verstoord door een onderzoek naar ongewenste intimiteiten door een fondsbeheerder.

Eigenaar Prudential heeft M&G volledig afgesplitst. De aandeelhouders van Prudential kregen een gelijk aantal aandelen M&G als het aantal aandelen Prudential in bezit. Terwijl M&G zich focust op het VK en op Europa, wil Prudential  zich als verzekeraar richten op de VS, Afrika en Azië, waar de onderneming meer groeimogelijkheden ziet.

M&G had eind juni voor omgerekend 381 miljard euro onder beheer. De groep is ook actief in België, met verschillende in ons land geregistreerde beleggingsfondsen. John Foley is CEO. ‘De beursnotering is een mijlpaal voor de groep.’

Onderzoek

Toch verloopt de beursgang in mineur door een #metoo-beschuldiging. Een onderzoek van Bloomberg News onthulde dat een fondsbeheerder gedurende verschillende jaren vrouwen heeft lastig gevallen. Het ging telkens om vrouwen in junior posities. Zij kregen sexueel getinte tekstboodschappen, ongepaste opmerkingen en ongewenst fysiek contact, volgens door Bloomberg gehoorde getuigen of slachtoffers.

In een reactie heeft M&G een onderzoek ingesteld, met de hulp van advocatenbureau Baker McKenzie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud