DSK start eigen hefboomfonds

Dominique Strauss-Kahn. (Foto: Photo News) ©Photo News

Dominique Strauss-Kahn, de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), start met een eigen hefboomfonds. De Fransman wil 2 miljard euro ophalen voor zijn DSK Global Investment fonds.

Nu zijn politieke ambities aan diggelen liggen, richt Dominique Strauss-Kahn, beter bekend als DSK, zijn pijlen volop op de financiële sector. Sinds oktober vorig jaar is de Fransman al voorzitter van de Luxemburgse bank Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK). Binnenkort houdt hij zijn eigen hefboomfonds boven het doopvont. 

De voormalige presidentskandidaat zal DSK Global Investment zelf beheren. 'De investeerder zal kunnen genieten van de academische kennis en de praktijkervaring van DSK', zei Mohamad Zeidan, operationeel directeur bij LSK & Partners, aan Bloomberg. Dochter Vanessa Strauss-Kahn, professor economie aan de Parijse universiteit ESCP Europe, gaat het researchteam van het hefboomfonds leiden.

DSK wil 2 miljard euro ophalen bij een twintigtal institutionele investeerders, Family Offices (een beheerder van een familiaal vermogen), en vermogende particulieren wereldwijd. De bankier weet wel waar die te zoeken. Zeidan kondigt onder meer roadshows aan in de Golfregio en Rusland.

In 2011 was DSK nog de hoop van de Franse socialisten om president Nicolas Sarkozy uit de het Elyssée te verdrijven bij de verkiezingen in 2012. Maar de beschuldigingen van verkrachting door een kamermeisje in een hotel in New York stak toen een stevige stok in de wielen. DSK trof een schikking met de vrouw, maar zijn politieke ambities mocht hij opbergen. De affaire koste hem ook de kop als voorzitter van het IMF.

Naast bankier is de Fransman ook aan de slag als consultant. Zo adviseert DSK onder meer de Servische en Zuid-Soedanese overheid.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud