Advertentie
Advertentie

Nordea kiest voor obligaties uit Rusland en Oekraïne

De Nordea Campus in Helsinki. ©REUTERS

Obligaties van de groeilanden blijven nog een tijdje beter presteren dan die uit de rest van de wereld. Maar met Russisch overheidspapier valt meer geld te verdienen dan met Chinees.

Overheidsobligaties uit de groeilanden bieden nog altijd mooie perspectieven op langere termijn. Mits de nodige risicoanalyse mag daar zelfs een scheut bedrijfsobligaties uit die regio’s bij, zelfs in lokale valuta want ook die zijn ondergewaardeerd. Dat is in een notedop de boodschap van Cathy Hepworth, portefeuillebeheerder van PGIM Fixed Income Emerging Markets.

PGIM, de vermogensbeheerder van Prudential, beheert twee fondsen met obligaties uit de groeilanden voor rekening van Nordea AM. PGIM laat zich niet afschrikken door (geo)politieke onzekerheden. In het Nordea 1 EM Bond Fund bijvoorbeeld vinden we in de top tien Rusland en Oekraïne terug, landen die zwaarder wegen in die portefeuille dan in de benchmarkindex van JP Morgan.

We houden van Chinese obligaties, maar we worden betaald om meer risico te nemen.
CATHY HEPWORTH
vermogensbeheerder pgim

‘Wij geven Rusland een hogere waardering dan de 3 ratingbureaus, hoewel de marktprijzen voor obligaties iets anders suggereren’, geeft Hepworth toe. ‘Rekening houdend met onze verwachtingen voor de olieprijs en een stabiel politiek klimaat, denken we dat die obligaties beter zullen presteren dan de markt. Chinees staatspapier is dan weer ondervertegenwoordigd in die portefeuille, ‘omdat we vinden dat ze vrij duur zijn in functie van de rating die wij aan China geven (liefst 5 niveaus minder dan de 5 ratingbureaus). Dat wil niet zeggen dat we niet houden van Chinese obligaties, maar we worden nu eenmaal betaald om meer risicovolle activa aan te houden’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud