Advertentie
Advertentie

Quest for Growth belooft weer dividend

Lachende traders op de beurs van Frankfurt. Het herstel van de beurzen gaf de cijfers van Quest for Growth een duw in de rug. ©REUTERS

Tenzij er zich de komende maanden nog drama's voordoen op de beurs, zijn beleggers in Quest for Growth nagenoeg zeker van hun dividenden. Dat heeft de Leuvense investeringsmaatschappij zelf nog eens benadrukt in haar verslag voor het derde kwartaal.

Door expliciet aan te kondigen dat er een dividend op komst is, zet Quest een punt achter de crisisjaren bij de groep. De investeringsmaatschappij kreeg het immers bijzonder zwaar te verduren toen de financiƫle crisis vijf jaar geleden losbarstte. De Leuvense groep sleepte de erfenis van die crisis jaren met zich mee in de vorm van overgedragen verliezen.

Maar dankzij de remonte van de beurzen en het prille herstel van de economie wist Quest for Growth die verliezen eerder dit jaar eindelijk weg te werken. Dat is belangrijk nieuws voor beleggers, want de statuten van Quest for Growth bepalen dat de groep 90 procent van haar jaarwinst moet uitkeren aan beleggers.

Donderdag herhaalde Quest for Growth nog eens dat de groep goed op weg is om 2013 met winst af te sluiten. Daarmee krijgen beleggers voor het eerst sinds 2008 nog eens zich op een dividend. De investeringsmaatschappij laat wel nog niet in haar kaarten kijken over de omvang van die coupon.

Mooi beursweer

Het aanhoudende mooie weer op de aandelenmarkten gaf Quest for Growth opnieuw een duw in de rug in het derde kwartaal. Al laat de tijdelijke die correctie die we in het begin van de zomer zagen wel zijn sporen na. Quest for Growth boekte tussen juli en september een winst van 3,4 miljoen euro (0,29 euro per aandeel). Een jaar eerder was dat nog 6,1 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van dit jaar kwam de winst uit op 8,97 miljoen euro.

Van Coppenolle

Quest for Growth bleef de voorbije maanden ook buiten de beurs investeren. Via zijn Capricorn ICT Arkiv pompte Quest geld in Right Brain Interactive, het nieuwe bedrijf van ondernemer Bart Van Coppenolle. Daarnaast werd er ook een belang genomen in het data-analysebedrijf NG Data.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud