Soros en Paulson gooien zich op goud

George Soros (bloomberg). ©Bloomberg

George Soros en John Paulson hebben in het tweede kwartaal hun posities in goud gevoelig verhoogd. Soros heeft ook een belang in Facebook genomen.

Soros Fund Management verdubbelde zijn belang in de goud-'spider', een fonds dat de goudprijs schaduwt. Het vehikel van Soros heeft er nu 884.400 deelbewijzen van. John Paulson, een van de bekendste hefboomfondsbeheerders van het moment, verhoogde zijn belang in de goud-spiders met 26 procent tot 21,8 miljoen deelbewijzen. Dat blijkt uit filings bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De goudprijs zakte met 4 procent in het tweede kwartaal. Dat was de slechtste prestatie van het edelmetaal sinds het derde kwartaal van 2008 - het kwartaal van het Lehman-debacle. Analisten verwijzen voor de lichte terugval van de goudprijs naar de wereldwijde groeivertraging en het uitblijven van inflatie. Voorts ruilden sommigen hun goudposities in voor dollarposities.

Facebook

Uit de SEC-filings blijkt tevens dat Soros Fund Management 341.000 Facebook-aandelen bezit. Het bedrijf kwam op 18 mei naar de beurs. Het was de grootste beursintroductie van een technologiebedrijf uit de geschiedenis. Sindsdien zakte het aandeel met 46 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud