Value Square bemachtigt licentie in Singapore

De skyline van Singapore. (Foto: Bloomberg)

De Gentse vermogensbeheerder Value Square heeft het papierwerk rond voor een dochteronderneming in Singapore. 'Door permanent aanwezig te zijn, krijgen we een betere voeling met de markt en een diepere kennis van de bedrijven', meent oprichter Patrick Millecam.

Value Square staat bekend voor zijn beleggingen in de groeilanden. Met de oprichting van Value Square Singapore wil de vermogensbeheerder permanent aanwezig zijn in de regio. 'Singapore kent een Angelsaksische bedrijfscultuur en ligt centraal in zuidoost Azië', somt Millecam de voordelen van de ministaat op.

Concreet is analist Nic Van Broekhoven definitief naar de voormalige Britse kolonie verhuisd om een team te vormen met de lokale analiste Pauline Lee Hwee Chen. Bedoeling is vooral om bedrijfsresearch te verrichten, maar ook om het vlaggenschipfonds Value Square Equity World in de markt te zetten bij lokale financiële instellingen.

'Door permanent aanwezig te zijn krijgen we een betere voeling met de markt en een diepere kennis van de bedrijven', meent Millecam. 'Je leert ook ander bedrijven kennen dan die die we normaal aangeboden krijgen in roadshows en door brokers.' 

Volgens Van Broekhoven kan iemand die Chinees spreekt een duidelijk verschil maken. 'De woordvoerder of de financieel directeur van een bedrijf spreekt vaak wat Engels. Maar de eigenaar, de man die de langetermijnstrategie bepaald, is meestal alleen het Chinees machtig', stelt de analist aan de telefoon in Singapore.

Met een rendement van 3,7 procent was 2013 geen beste jaar voor het vlaggenschipfonds van Value Square. De beurzen in de groeilanden kregen vooral klappen nadat de Amerikaanse centrale bank had aangekondigd dat ze een strenger beleid zou gaan voeren. Maar ook zorgen over de slabakkende groei in China bezwaart het gemoed over de opkomende economieën.

Volgens Van Broekhoven wordt in de Aziatische pers veel genuanceerder bericht over China dan in het Westen: 'De groeipijnen van het land leven hier ook, maar de focus ligt veel meer op de opkomende middenklasse en de toenemende koopkracht.'

Value Square behoudt dan ook het vertrouwen in zijn groeimarktenstrategie. Een van de trends waar de vermogensbeheerder op inspeelt is de stijgende populariteit van de e-bikes of elektrische fietsen. 'Daarmee spelen we in op de groeiende koopkracht en het toenemende bewustzijn van de milieuproblematiek in China', verklaart Van Broekhoven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud