Colruyt fietst naar record

©BELGA

Colruyt en Apple. Twee aandelen die tot verbazing van velen maar blijven klimmen.

Bij de stijgende Bel20’ers zat Colruyt  , een notoir defensief aandeel dat nog eens 1,3 procent verstevigde naar een recordkoers van 65,44 euro. De supermarktketen schrijft al maanden record na record neer, ook al grossiert hij in van alle Europese aandelen het meest in verkoopadviezen

De retailer uit Halle had ook nieuws, al was dat niet koersbepalend. In het kader van zijn streven naar duurzame mobiliteit en de uitbreiding van zijn retailnetwerk heeft Colruyt een belang van 75 procent in de Belgische speciaalzaak Fiets! gekocht. Daarbij is de mogelijkheid voorzien mettertijd tot 100 procent te gaan. Fiets! heeft 11 vestigingen in Vlaanderen en heeft expansieplannen.

Wie ook tot verbazing van velen een spectaculaire remonte boekt, is Apple . De iPhone-producent trok op Wall Street donderdag opnieuw een spurt en noteert nu 23 procent hoger dan vlak voor hij in januari de eerste winstwaarschuwing in 16 jaar uitstuurde. Die daaropvolgende dag tuimelde het aandeel 10 procent, om meteen daarna een remonte in te zetten. 

Op Wall Street regent het als vanouds koopadviezen in de aanloop naar een nieuw productaankondiging van de Californiërs. Maandag kondigt Apple de lancering van een eigen streamingdienst aan die de handschoen moet opnemen tegen Netflix. 

Beurshuis Citi krikte donderdag het koersdoel op van 170 naar 220 dollar. Dit in de verwachting dat Apple zijn indrukwekkende cashflow - 60 à 65 miljard dollar per jaar - nog méér dan vroeger aanwendt om in bulk eigen aandelen te kopen. Analist Jim Suva denkt dat Apple die inkopen volgende maand opkrikt tot 100 miljard dollar en ook het dividend zal verhogen. 

De hoge vlucht van Apple leverde op Wall Street de Dow Jones  na een aarzelende start toch stevige winst op. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud