Advertentie

Ablynx sluipt naar de uitgang

Ablynx-CEO Edwin Moses ©Lieven Van Assche

De Brusselse beurs neemt met de stille trom afscheid van een biotechparel.

Vandaag is het de laatste beursdag van Ablynx , ruim tien jaar na de beursgang op 7 november 2007 tegen 7 euro per stuk. De Gentse biotechnologiegroep verdwijnt van de koerstabellen na het miljardenbod van de Franse farmareus Sanofi, tegen 45 euro per aandeel.

Intekenaars van het eerste uur zagen hun inleg dus ruim verzesvoudigen. Al hadden ze daar geduld voor nodig, veel geduld: tot het najaar van 2017 - bijna de eerste tien jaar dus - dobberde het aandeel rond 10 euro. Tot de publicatie van sterke onderzoeksresultaten voor caplacizumab, een experimenteel middel tegen de zeldzame bloedziekte TTP. Het nieuws leverde Ablynx de beste beursdag ooit op en lokte uiteindelijk ook de interesse (en de diepe zakken) van Sanofi. 

Het Franse bod leverde Ablynx dit voorjaar nog een ultrakorte carrière in de Bel20 op. In die beursbarometer is de Gentse biotech intussen vervangen door ... Gentse biotech, namelijk onderzoeksgenoot Argenx

De rest van de agenda op de Brusselse beurs oogt vrij leeg. Maandagavond waren er wel de halfjaarcijfers - tot 31 maart - van Ascencio. Maar zo actief Retail Estates is, zo versteend is de toestand bij de Waalse specialist in winkelvastgoed.

Er zit nauwelijks beweging in huurinkomsten en nettowinst en dus mag het niet echt verbazen dat temidden de beleggersaversie voor 'bakstenen' retail het aandeel intussen tegen een korting op de netto-actiefwaarde noteert, terwijl beleggers de meeste vastgoedgroepen nog altijd tegen een premie waarderen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud