All I want for Christmas ...

Boeing stuurt brokken-CEO Dennis Muilenburg wandelen en helpt zo de Dow naar het 20ste record van 2019 ©Bloomberg

... is a new CEO.

Op Wall Street tikte de Dow Jones   gisteren vlotjes op het 20ste record van beursjaar 2019 af. Een record dat er ironisch genoeg kwam dankzij een ontslag: in een keihard persbericht stuurde Boeing  zijn CEO Dennis Muilenburg wandelen. Een dankwoordje kon er na 34 jaar dienst niet af. 

Op beleggers treurden niet om de exit van de CEO, wel integendeel. Het aandeel herstelde stevig en kreeg er bjina 5 miljard beurswaarde bij. En aangezien Boeing dé zwaargewicht is in de prijsgewogen Dow was de vliegtuigbouwer veruit de belangrijkste reden voor de verse recordjacht van de beursbarometer

De opluchtingsrally bij Boeing doet een beetje denken aan die bij Interbrew, het latere (AB) InBev, in 2002: toen de verguisde CEO Hugo Powell eind 2002 aan het hoofd van de brouwer vervangen werd door John Brock, steeg de beurswaarde in één trek met meer dan 700 miljoen euro en genoot de Bel20 mee. 

Nog op de beleggersagenda op Kerstavond:

  • Op het gros van de Europese beurzen is er maar een halve dag handel: Euronext sluit de deuren om 14 uur, de handel hervat pas vrijdag. Idem in Londen, waar om 13u30 Belgische tijd de slotbel luidt. Wall Street doet om 13 uur lokale tijd, 19 uur Belgische tijd, de boeken toe. 
  • Tesla  zette een recordkoers neer en verbeterde zelfs de beruchte 'gedopeerde' koers van 420 dollar
  • Atenor  verkoopt een kantoorgebouw in City Dox, een project aan de Anderlechtse kanaalzone, en zegt dat de deal de resultaten dit én volgend jaar een boost gaan geven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud