Amerikaanse huizen en Waalse biotech

Een nieuwe woonwijk, neergezet door de Amerikaanse huizenbouwer Lennar ©Lennar

De markten krijgen dinsdag cijfers over de Amerikaanse woningbouw en een trading update van het Waalse biotechbedrijf Celyad.

Doordat Greenyard de publicatie van zijn halfjaarresultaten een dag heeft vervroegd, moeten we het dinsdag zonder ‘pièce de résistance’ stellen op onze agenda.

Er is slechts twee macro-economische cijfers die de aandacht trekken: het aantal woningen dat in oktober in aanbouw werd genomen in de Verenigde Staten en het aantal bouwvergunningen dat er vorige maand werd uitgereikt. Economen verwachten dat er in oktober 0,8 procent minder bouwvergunningen zijn uitgereikt en dat er 5,1 procent meer bouwwerven voor privéwoningen zijn gestart.

De Amerikaanse bouwsector doet het de laatste maanden vrij goed dankzij de stijging van de lonen en drie opeenvolgende renteverlagingen door de Fed. De intresten op hypotheekleningen zijn daardoor interessanter geworden, wat meer mensen de mogelijkheid biedt een nieuw huis te kopen.

Het Waalse biotechbedrijf Celyad stuurt vandaag een trading update uit. Daarin krijgen we vooral een overzicht van de operationele ontwikkelingen. We komen ook te weten hoe groot de kaspositie is en hoe ver de middelen strekken.

Celyad legt zich toe op CAR-T-celtherapie, een innovatieve manier om kanker te behandelen. Daarbij worden immuuncellen gemanipuleerd en weer ingespoten zodat ze kankercellen aanvallen

Celyad zit nog volop in de onderzoeksfase. Dat kost handenvol geld, zodat Celyad in september 20 miljoen euro moest bijtanken. Om investeerders over de brug te halen moest het daarvoor zowat 25 procent korting bieden.

Het valt niet uit te sluiten dat AB InBev dinsdag onder druk zal staan. Het aandeel noteert zonder het interimdividend, dat goed is voor 0,80 euro bruto.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud