Amerikaanse inflatie op Valentijn

©AFP

Hoeveel duurder is een hartvormige doos pralines, een bos bloemen of een sessie in een Amerikaanse wellnesscenter? We krijgen het deze namiddag te horen dankzij het inflatiecijfer.

De sterke loonsstijging in de VS was het cijfer dat een beurscorrectie op Wall Street triggerde. Dat wakkerde de vrees aan voor opflakkerende inflatie, die de stijging van de levensduurte aangeeft.

Het echte inflatiecijfer verschijnt vandaag om 14u30 Belgische tijd, een uur voor de aandelenmarkten in New York de deuren open zwaaien. Volgens Bloomberg ligt de consensus onder de beroepscijferaars op een kerninflatie van 1,9 procent. Als het echte resultaat hoger uitvalt, belooft dat weinig goeds voor de aandelenmarkten.

Brussel

In eigen land kwam Cofinimmo gisteren nabeurs met nieuws over het niet onbelangrijke Egmont I en Egmont II. Met een 99 jaar lopende deal verlaagt het vastgoedbedrijf uit de Bel20 de eigen risico's, en zal de schuldgraad dalen en het nettoresultaat stijgen.

Hamon rondt vandaag zijn kapitaalverhoging af. De bestaande aandeelhouders tekenden voor 69,4 procent in op de kapitaalverhoging, en dus vallen er nog wat voorkeurrechten te veilen. Die rechten worden vandaag te koop aangeboden bij grote beleggers. Het resultaat van de volledige operatie wordt nabeurs meegedeeld. De huidige eigenaars van het bedrijf stortten alles samen alvast 47,3 miljoen euro vers geld aan de noodlijdende koeltorenbouwer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content