Analisten verwachten weinig opbeurends van Bekaert

©Belga

Bekaert publiceert vrijdagmorgen om 7 uur zijn halfjaarrapport. De verwachtingen zijn niet hooggespannen.

Wim Hoste van KBC Securities verwacht voor Bekaert een omzetdaling van 18,8 procent en ziet de onderliggende bedrijfswinst met 33 procent terugvallen. ING-analist Stijn Demeester is nog iets somberder en gaat uit voor de eerste jaarhelft van een omzetdaling van 22 procent en een 40 procent lagere bedrijfswinst (rebit).

Beide analisten denken dat alle divisies hun omzet zagen teruglopen. De grootste daling (met 27,6 procent volgens KBCS, met 22 procent volgens ING) wordt echter verwacht voor Rubber Reinforcement, de versterking van auto- en vrachtwagenbanden. De productie-onderbrekingen in de autosector en het feit dat er minder gereden werd door de lockdowns zullen de vraag naar banden sterk gedrukt hebben, zowel voor montage op nieuwe wagens als voor vervanging.

Een omzetdaling van minstens 10 procent verwachten beide analisten ook voor Steel Wire Solutions. De twee andere divisies, Specialty Business en BBRG (kabels), zouden iets minder achteruitgaan.

Vaste kosten

De lagere omzet zal forser doorwerken op de bedrijfswinst, meent Demeester, want Bekaert heeft een vrij hoge vastekostenbasis. Kostenbesparingen kunnen volgens de ING-analist mogelijk voor een zilveren randje zorgen.

De consensusprognose voor de omzet staat op 1.879 miljoen euro volgens Bloomberg.

Nog op de agenda vrijdag:

Europese BBP-cijfers, onder meer van Spanje, Italiƫ, Frankrijk en de eurozone.

Resultaten van Umicore, Proximus en WDP

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud