Baggeren en bouwen

Onderhoudswerken op de Schelde door een baggerschip van DEME ©DEME

De Brusselse bouwgroep CFE komt vrijdagmorgen met een kwartaalupdate. Vooral de vooruitzichten trekken de aandacht.

In zijn trading update geeft CFE , het moederbedrijf van baggeraar en windparkenbouwer DEME, alleen cijfers over de omzet en het orderboek, naast commentaar en vooruitzichten. Het is vooral uitkijken of die laatste behouden blijven.

Het eerste halfjaar was qua rendabiliteit vrij zwak met een bedrijfswinst die, bij een stabiele omzet, een vijfde lager uitkwam dan een jaar eerder. Het tweede halfjaar zou moeten beterschap brengen.

De ruime winstmarge (ebitda/omzet) van CFE-dochter DEME, die in de eerste zes maanden op 14,8 procent uitkwam, zou over het hele jaar vergelijkbaar moeten zijn met die over 2018 (17,3%). Ook de bouwactiviteiten (Contracting) zouden een grote inhaalbeweging moeten maken nadat de bedrijfswinst er in het eerste halfjaar een duik van 80 procent maakte. Voor de tak Vastgoedontwikkeling, een activiteit met een vrij goede visibiliteit, voorspelde CFE eind augustus hogere resultaten over het hele boekjaar.

Samen met CFE publiceert ook Ackermans & van Haaren , de Antwerpse investeringsmaatschappij die CFE voor 60,4 procent in handen heeft, een kwartaalupdate. Daarin komen we ook te weten hoe de privébanken Delen Private Bank en Bank J.Van Breda & C° het doen, en hoe het met de vastgoedactiviteiten is gesteld.

Nabeurs publiceert Ascencio de resultaten over het gebroken boekjaar 2018/2019.

ECB voorzitster Christine Lagarde houdt om 9.30 uur een toespraak op een bankenconferentie in Frankfurt. Het is onduidelijk wat ze daar zal zeggen, of ze specifiek over de banken zal spreken of ook het (huidig en toekomstig) monetair beleid van de ECB zal toelichten

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud