Beleggers rekenen op robuuste cijfers bij Lotus

Lotus is vooral bekend van het speculooskoekje. ©BELGA

Lotus Bakeries maakt vrijdag halfjaarcijfers bekend. Beleggers rekenen erop dat de thuisblijvers extra koekjes hebben gegeten, ter compensatie van een lagere verkoop in vliegtuigen en horeca.

Morgen publiceert Lotus Bakeries  halfjaarresultaten. Lotus haalt zowat 10 procent zijn omzet in luchthavens en de horeca. In die zin is de groep getroffen door de coronacrisis. Lotus Biscoff wordt bijvoorbeeld verdeeld bij verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

De grote vraag is in welke mate de lagere verkoop buitenshuis gecompenseerd werd door een hogere verkoop in de supermarkten. 'De lockdownmaatregelen hebben een verschuiving gecreëerd van de consumptie richting thuis, via aankopen in de winkels en online', zegt KBC Securities-analist Guy Sips. Operationeel zijn alle 12 fabrieken van Lotus blijven draaien. Voeding is dan ook een essentiële sector. De groep heeft geen gebruik gemaakt van tijdelijke werkloosheid. 

2.870 euro
De huidige koers van Lotus ligt amper onder het precoronaniveau van iets meer dan 3.000 euro in februari.

Beleggers blijken er alvast vertrouwen in te hebben. Tegen een koers van 2.870 euro, noteert het aandeel amper onder het precoronaniveau van iets meer dan 3.000 euro in februari. 

Analist Guy Sips van KBC Securities stelt voor heel 2020 een omzet voorop van 650 miljoen euro en een nettowinst van 82 miljoen. 

Nog op de beleggersagenda vrijdag:

  • Halfjaarresultaten van Shurgard, 7u30
  • Halfjaarresultaten van Flow Traders
  • Amerikaans consumentenvertrouwen (Michigan), 16u

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud