Brexitbeleggers zetten zich schrap, bod op Wessanen

Na alweer een spannende avond in het Britse parlement zetten beleggers hard in op zowel een stijging als op een daling van het pond. PAI Partners, dat vorig jaar een bod deed op Ontex, richt nu zijn pijlen op Wessanen.

De Britse politieke partijen zijn het over iets eens geraakt: ze willen de Brexit-deadline van 29 maart voor zich uitschuiven. Dat betekent meer onduidelijkheid voor beleggers in alles wat VK-gerelateerd is. Eerdere afspraken in de beleggersagenda met binaire uitkomsten - zoals de presidentsverkiezingen in de VS of het Brexit-referendum - bewezen al dat de markten liefst van al zekerheid hebben, zelfs al krijgen ze hun zin niet. Daarop moeten ze nog wat langer wachten 

De volatiliteit voor de Britse munt die beleggers nu incalculeren is navenant. Uit bovenstaande grafiek valt af te leiden dat de meningen zelden zo verdeeld waren als na de stemming van donderdagavond. Live ging de koers van het pond tegenover de euro gisteren naar omlaag na de stemming, maar dat verlies was al bij al niet buitengewoon. De valutakoers wijzigde uiteindelijk minder dan 1 procent.

Blik op Amsterdam

Gisteravond rapporteerden de holdings Brederode en GBL over het afgelopen jaar 2018. Brederode slaagde erin zijn portefeuille doen groeien tijdens een heel zwak beursjaar. GBL lukte niet in een jaarwinst, maar dat heeft geen gevolgen voor het dividend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect