De beleggersagenda komende week

Reed Hastings, CEO van Netflix ©BELGA

Netflix en Melexis: twee bedrijven waar beleggers na een sterk groeiparcours de lat erg hoog leggen.

Deze agenda mag u rood omcirkelen in de agenda:

Welke supergroei realiseerde Netflix? 

Maandagavond komt Netflix als eerste FANG-aandeel (Facebook, Amazon, Netflix, Google/Alphabet) met resultaten op de proppen. Analisten verwachten een winst van 64 dollarcent per aandeel, een stijging van liefst 60 procent. De kwartaalomzet zou uitkomen op 3,69 miljard dollar, een toename van 40 procent. Netflix voorspelde 6,35 miljoen nieuwe streamingabonnees, wat het totaal wereldwijd op 123,9 miljoen brengt. 

Verschillende beurshuizen verhoogden hun koersdoel als anticipatie op de sterke resultaten. Het is ook uitkijken naar de vooruitzichten van Netflix. Het uitstel van de uitzending van de finale van ‘House of Cards’ van het tweede kwartaal naar de herfst is een tegenvaller.

Welke kwartaalgroei haalde Melexis?

Vrijdag geeft Melexis inzage in het eerste kwartaal. De producent van autochips stelde eerder al een omzet van ongeveer 140 miljoen euro voorop. Dat impliceert een groei van 13 procent. Dat is al indrukkendwekkend op zich. Maar het is nog straffer want over deze periode viel de dollar met meer dan 10 procent.

‘Filter je dit weg, dan spreken we over een organische groei van 20 procent. Een versnelling tegenover het vierde kwartaal van 2017 (+15%)’, zegt Berenberg. Op 100 euro omzet verwacht het beurshuis een brutomarge van 45,8 euro en een operationele marge van 25,4 euro. ‘En deze marges voorzien we ook voor de rest van 2018’, zegt analiste Anna Patrice. De verwachtingen zijn dus alweer hooggespannen.

Wie is er op de algemene vergadering van Proximus? 

Woensdagmorgen houdt Proximus als eerste Bel20-bedrijf de algemene vergadering. Ook Picanol (woensdag), Nyrstar (donderdag) en Melexis (vrijdag) roepen de aandeelhouders samen. Een algemene vergadering geeft de belegger een unieke kans om het management te ontmoeten. 

Wilt u zelf een vergadering bijwonen, dan moet u minstens twee weken op voorhand aandeelhouder zijn en een attest vragen aan uw bank. Sommige banken en brokers rekenen daar (soms erg hoge) kosten voor aan. Een goede voorbereiding op het bijwonen van de vergadering is het doorploegen van het jaarverslag. Dat moet twee weken op voorhand ter beschikking worden gesteld aan de aandeelhouders.

Blijft Chinese economie snel groeien?

China publiceert dinsdag als eerste groot land cijfers over de economische groei in het eerste kwartaal. Economen verwachten dat de economische activiteit met 6,8 procent jaar op jaar is gegroeid, evenveel als in het vierde kwartaal van 2017.

De groei van het eerste kwartaal is nog niet of nauwelijks beïnvloed door de Amerikaanse importtaksen op Chinees staal en aluminium. Die taksen en vooral een mogelijke escalatie van het handelsconflict kunnen later dit jaar wel een impact hebben.

Economen verwachten dat de Chinese groei over heel 2018 vertraagt naar 6,5 procent, versus 6,9 procent in 2017.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud